Guinee-Bissau

Het West-Afrikaanse Guinee-Bissau is een van de armste landen ter wereld. Met een totale oppervlakte van 36.125 km² is het land zowat 10% groter dan België. Ongeveer 2/3 van de 1,4 miljoen inwoners leeft onder de armoedegrens.

In Guinee-Bissau is onze moedervereniging sinds 2008 actief in de strijd tegen de ziekte noma, op uitdrukkelijke vraag van het Ministerie van Volksgezondheid.

De regering stelde ons een lokaal in het nationale ziekenhuis Samao Mendes ter beschikking. We installeerden er het technische materiaal en namen opgeleid personeel in dienst. De artsen onderzochten de patiënten om na te gaan wie een medische behandeling, een operatieve ingreep en/of een prothese nodig had. Voor grote operaties ontbraken de voorzieningen nog. Er was geen operatiekwartier, geen recoveryruimte en geen medisch materiaal.

Daarom begonnen we met de bouw van een ziekenhuis gespecialiseerd in de verzorging van nomapatiënten. Het terrein van 1.600 m² werd door de regering ter beschikking. Het ziekenhuis is 2.500 m² groot en telt twee ziekenzalen, drie spreekkamers, een behandelkamer, een operatiekamer met aangrenzend een sterilisatielokaal en een laboratorium, net als een recoveryruimte voor bijzonder moeilijke gevallen.

Om nog meer patiënten te opereren en te helpen, hebben we uw financiële steun dringend nodig. L`Hospital en Guinea-Bissau

Donaties:

ngo NOMA
BNP Paribas Fortis

IBAN: BE19 0017 2825 9912
BIC: GEBABEBB