Kinderhuizen

In de eerste jaren stuurden we Nigerese kinderen met noma naar Europese ziekenhuizen, omdat de plaatselijke infrastructuur niet volstond. Dat kostte natuurlijk handenvol geld. Bovendien werden de kinderen uit hun vertrouwde omgeving weggehaald. Na hun vaak maandenlange verblijf in Europa moesten ze zich weer aanpassen aan het leven in hun dorp.

Onze hulpvereniging creëerde daarom al snel de juiste omstandigheden om ter plaatse te kunnen opereren. Zo beperken we de kosten en voorkommen we een cultuurshock. Daarnaast richtten we ook ‘kinderhuizen’ op in verschillende regio’s van het land.

In de kinderhuizen worden alle nomapatiënten geregistreerd. Ze krijgen er voldoende te eten en in acute gevallen ook medicatie. Patiënten bij wie de ziekte schade heeft veroorzaakt, verwijzen we door naar het chirurgische ziekenhuis La Magia. Onze vereniging opende dit ziekenhuis in 2002 in de hoofdstad Niamey. Daar is de eerste radiologische dienst van Niger ondergebracht.

Er bestaan al kinderhuizen in Niamey, Tahoua, Maradi en Agadez (in de Sahara). Jammer genoeg draaien ze momenteel op een laag pitje door het conflict tussen de regering en de rebellen. Het land heeft nog minstens drie of vier kinderhuizen nodig. noma_landkarte_Kinderhäuser

Donaties:

ngo NOMA
BNP Paribas Fortis

IBAN: BE19 0017 2825 9912
BIC: GEBABEBB