Ziekenhuis La Magia

Het ziekenhuis La Magia werd op 10 april 2002 geopend in Niamey op initiatief van onze moederorganisatie Hilfsaktion Noma e.V.. Dankzij dit ziekenhuis kunnen noma-operaties plaatsvinden in Niger zelf. Bovendien krijgt de hulpverlening voor kinderen met noma zo meer bekendheid in Niger en in heel West-Afrika.

Meer dan 1000 genodigden waren van de partij op de inhuldiging van het chirurgische ziekenhuis met de eerste radiologische dienst van het land. Onder hen Mamadou Tandja, de president van Niger, en alle afgevaardigden, ambassadeurs en vertegenwoordigers van de buitenlandse organisaties. Het eerste noma-ziekenhuis ter wereld kwam er op initiatief van Hilfsaktion Noma e.V., met de financiƫle steun van Sternstunden, de Duitse liefdadigheidsorganisatie van de Beierse radio (Bayerischer Rundfunk), Hellef ouni Grenzen (Luxemburg) en vele andere donateurs. De volledige medische uitrusting werd geschonken door Round Table Deutschland en de ziekenhuisbedden door de Kurt Lange Stiftung in Bielefeld.

Vandaag opereren we alleen nog de zwaarst getroffen nomapatiƫnten in Europa. De meeste kinderen kunnen in Niger blijven voor hun behandeling. Maar we hebben nu dringend geld nodig voor de geneesmiddelen, voeding en om het ziekenhuispersoneel te betalen zodat het ziekenhuis kan blijven.

Steun ons met een gift en help het ziekenhuis draaiende te houden!

Ziekenhuis La Magia

Ziekenhuis La Magia

Donaties:

ngo NOMA
BNP Paribas Fortis

IBAN: BE19 0017 2825 9912
BIC: GEBABEBB