dinsdag, 26. november 2013 - jasmin - Reageren?

“Wie één leven redt, redt de hele wereld.”
(Sanhedrin 37a, vertaling uit de Talmoed)

Als veel mensen zo zouden denken, dan was er geen nood meer. Wereldwijd sterven jaarlijks 80.000 tot 90.000 kinderen aan noma. Alleen onderwijs en preventie kunnen hier op lange termijn een antwoord op bieden. Maar daarvoor is uw financiële steun essentieel. We hebben geld nodig om kinderen met misvormingen door noma te behandelen met geneesmiddelen, voeding en operaties.

Doe een schenking!

ngo NOMA
BNP Paribas Fortis
IBAN: BE19 0017 2825 9912
BIC: GEBABEBB

Ondervoeding, een gebrekkige hygiëne en uitsluiting uit de maatschappij zijn de grootste problemen in de strijd tegen noma. Zelfs wanneer de ziekte al is uitgebroken, kan medicatie de kinderen toch nog beschermen tegen de zware misvormingen. Via preventie heeft de organisatie al meer dan 100.000 kinderen geholpen. Ze werkt met vrijwilligers en heeft in Niger en Guinee-Bissau maar enkele werknemers in dienst. Dankzij eerdere schenkingen kon de Hilfsaktion Noma e.V. de ziekte bestrijden in Niger door centra voor kinderen, een paviljoen in het nationale ziekenhuis (als uitvalsbasis voor het hele land in de strijd tegen noma) en een eigen chirurgisch ziekenhuis op te richten. Ondertussen heeft de organisatie ook een ziekenhuis voor nomakinderen gebouwd in Guinee-Bissau.

Help ons met uw gift, zodat ngo NOMA nog meer kinderen kan helpen.

Ga samen met ons de strijd aan zodat vanaf 2018 geen enkel kind nog zijn gezicht verliest door de ziekte.

Geef een reactie